Ungdomsskoleelever om 2020

Årets første skoleuke er allerede godt i gang. Ungdomsskoleelver deler sine forventninger til 2020.

Tekst: Silje Kimberlee Kulleseid
Foto: Silje Kimberlee Kulleseid og Kamilla Lunde

På mandag var første skoledag et faktum, og ungdomstrinnet er klar for å møte 2020. Vi spurte dem om hvilke forventninger og nyttårsforsetter de har for det nye året.

Bli kjent med noen nye

– Jeg gleder meg til å bli kjent med mange nye mennesker. Jeg har vært på nyttårsleir i ferien og de jeg traff der skal jeg bli bedre kjent med i år, sier Jonas, elev i 9.klasse.

Han har også ambisjoner om å bli sunnere, fokusere mer på skolen og bli flinkere til å være med venner.

-Jeg skal kjøpe meg sunnere ting på Rema 1000, så i dag kjøpte jeg tre klementiner og har spist to av de. Så det er en god begynnelse.

Gjøre sitt aller beste på skolen

Philip i 8.klasse sier at han skal være mer skjerpet på skolen dette semesteret.

-Jeg skal fokusere mer og gjøre mitt aller beste. Det er høyere krav til oss nå når vi går på ungdomsskolen, sier han.

Klassevenninnen, Gloria sier at hun er enig med Philip.

-I år har jeg som mål å få gode karakterer, også har jeg lyst til å score mange håndballmål i 2020, understreker Gloria.

Senke skuldrene

Niende klasse jentene, Othilie og Linnea derimot, sier at de skal prøve å tenke mindre på skoleprestasjoner i år enn tidligere. De skal senke skuldrene sine og ikke stresse så mye med karakterene de får.

-Jeg skal bry meg mindre om skole og karakterer i 2020, og heller være mer med venner, sier Linnea.

-Når jeg får en karakter, tenker jeg for mye på det. I år skal det ikke få påvirke meg like mye som før, legger Othilie til.

Videre ser hun frem til å kanskje reise mer og være med venner.