SFO på gårdsbesøk

Skolen har tatt vinterferie, men SFO er åpen i disse dager. På mandag besøkte de Lindeberg gård, og fikk hilse på flere husdyr.

Tekst: Silje Kimberlee Kulleseid, Foto: Silje Kimberlee Kulleseid og Maj Helene Bekkevold

Det som møter deg når du kommer til Lindeberg gård, er noen hester, et stort rødt fjøs, og noen fjærkre. Innover på gårdsplassen kan man finne et stabbur og flere hus i drift omringet av skog og jorder. Mandag 17.februar fikk skolefritidsordningen komme som gjester til bondegården.

Fikk hilse på dyrene

I tillegg til hester, høner og kalkuner, fikk barna i 1. og 2. klasse hilse på resten av husdyrene på gården. Inne i fjøset fikk de kose med en kattunge, se og klappe sauer, kyr, kalver, marsvin og griser. Bonden på gården hadde litt omvisning og ga barna mulighet til å komme seg inn til noen av dyrene.
De fikk se på når han klippet en sau, og de fikk sitte på med hest og kjerre gjennom gårdsplassen.

Midt i fjøset var det plassert et stort langbord med maling, og pensler. Her fikk barna utfolde seg kreativt, som resulterte i flere maleri av navngitte kuer, hester og griser.

Grilling i peisen

I kafeen ved siden av dyra, grillet SFO pølser i ved-peisen der. Det ble også servert gratis vafler og saft, og premie til et rebusløp barna deltok på. Her skulle de blant annet svare på hvor lenge en sau er drektig og hvor mange mager en ku har.

Her kan dere se flere bilder fra den første SFO-dagen i vinterferien.