På innsiden av Nationaltheatret

På tirsdag fikk 6.klasse komme på omvisning på Nationaltheatret. De fikk se bak fasaden og prøve seg som dramatikere.

Tekst: Silje Kimberlee Kulleseid , Foto: Christoffer Dahl

-Vi ble tatt med helt tilbake til 1889. Vi fikk prøve oss som dramatikere hvor vi skulle lete etter telegrammer og brev fra svenskekongen. Det var også et brev fra Bjørnstjerner Bjørnson der, sa Lia i 6.klasse.

Klassevenninnen, Hanna, fortalte videre at de fikk snakke litt med de som sydde klær der, og de fikk se kostymelageret.

Bak kulissene

Den kulturelle skolesekken (DKS) i Oslo invitere 6.klassinger til «Møt Nationaltheatret», hvor elevene får komme på besøk. De blir tatt med bak kulissene, og blir kjent med ulike former for scenekunst og måten å sette opp et teaterstykker på. De får se de ulike yrkesgruppene på teateret, og får et innblikk i teaterets- og norgeshistorie.

6.klasse venninnene, Lia og Hanna fortalte videre at de fikk være med på de ulike storscenene, deriblant, Hovedscenen og Amfiscenen.

Det var stort å få være med, la dem begge til .