På besøk i den jødiske synagogen

Ungdomsskolelever besøkte synagogen på St. Hanshaugen i dag. Der fikk de omvisning, og vi fikk høre mer fra en av dem.

Tekst: Silje Kimberlee Kulleseid, Foto: Martha Baksaas

Jødedommen har vært et sentralt tema i kristendomstimene i 8.klasse. Tirsdag 11.februar dro de inn til St. Hanshaugen for å besøke den jødiske synagogen. Der fikk de blant annet synagogeomvisning, og kunnskap om hvordan gudstjenestene praktiseres.

-Det var en veldig interessant tur, og det er spennende å få mer kunnskap om ulike religioner, fortalte 8.klasse elev, Asees.

Faste seteplasser

Videre fortalte hun at i forsamlingen har folk faste seteplasser som går i arv i synagogen. Hun beskrev at mennene satt nede, og damene oppe på en slags terrasse under gudstjenestene. På innsiden av det hvite store bygget, var det store og flotte dører. Ifølge henne var stedet hvor de hellige skriftene lå, pyntet med kroner.

-Det virker som om folk behandler dette stedet som kongelig, at de behandler dette på en bra måte og tar vare på bygget sitt, beskrev Asees.