Hvitkledde 2.klassinger i Luciatog og julespill

Luciadagen ble markert med Luciatog i gangene, og tilslutt en juleforestilling.

Tekst/foto: Silje Kimberlee Kulleseid

Alle lysene på skolen ble slukket i andre time i dag. Bare Lucialysene og hvitkledde barn lyste opp i gangene mens «Santa Lucia» ble sunget.
Hvert år er det årets 2.klassinger som går Luciatog for å markere Luciadagen, 13.desember. Og i år som før ble det delt ut pepperkaker til alle medelever og lærere.

Men ikke nok med det. I fjerde time holdt 2.klasse en forestilling for resten av småtrinnet.

Julespill for de andre

Utenfor gymsalen og i kirkestua var det rigget til teaterforestilling med lyskastere og musikk. Under dagens adventstund for småtrinnet, sang 2.klasse, «Gloria» og var kledd som hvite engler. Inn kom Josef og Maria, som skulle skrives inn i mantall, og gjeter-guttene på markene kom løpende for å se Jesusbarnet. Hele klassen avsluttet julespillet med sangen, «Vi har ikke gull».