Breaking med Absence crew

Onsdag 4. desember var det duket for hip hop og breakdance workshop med «Absence crew».

Tekst/foto: Silje Kimberlee Kulleseid

Det var høy jubel og applaus i gymsalen fra engasjerte elever på mellomtrinnet.
To av gruppemedlemmene, Hans Kristian Andersen og Daniel Grindeland var på besøk. De sto på hodet og spant over gulvet for å vise elevene ulike bevegelser innen breakdance. Deretter fikk elevene prøve selv.

Inspirert til å danse

-De har inspirert meg til å starte på hip hop nå, sa Jacob (10) i femte klasse.
Han og klassekameraten, Martin (10) var enige om at dette var noen gøyale timer med dansing.

-Man får lyst til å danse mer etter at man har vært med på dette, la Martin til.

De fortalte at de nå har  lært seg noe som heter downrock, toprock, freeze og powermove. Aller best likte de å danse powermove.

I tillegg til å ha egne forestillinger, har Absence i flere år turnert med Den Kulturelle Skolesekken for å besøke barn og unge rundt om i Norge. Deres workshop er med på å skape glede og motivasjon, og fremmer mestring.

Livsmestring

-Breaking er noe for alle og enhver og nivået er lagt opp slik at flere skal få kjenne på mestringsfølelse, ifølge Grindeland.

Han la til at det aller viktigste er at alle blir sett.

-Når vi lærer bort breaking, så er det ikke sånn at den som klarer det aller vanskeligste får mest jubel. Det er kjempekult hvis noen for eksempel kan backflip fra før, men hvis det er en som klarer det ene trinnet og aldri så det for seg, er det like kult.

Etter workshopen sto flere elever igjen i gymsalen for å prate med danseinstruktørene. De fikk vist seg frem med egne dansetriks, og flere håpte på å få besøk av dem igjen.